Teknikken bag scalp micropigmentation

Scalp Micropigmentation (SMP), eller hårpigmentering som det også kaldes på dansk, er en fantastisk behandlingsmulighed af hårtab, for både mænd og kvinder.

Overordnet foregår en behandling med SMP som en ikke-kirurgisk præcisionsteknik, hvor man efterligner udseendet af de naturlige hårsække. Her pigmenteres organisk blæk som små prikker i yderste lag af hovedbunden, og skaber et autentisk udseende af ægte hårstubbe. En yderst velegnet behandlingsmulighed af hårtab, hvor det endelige resultat ses efter blot 4-6 uger. Et godt alternativ til en hårtransplantation.

Overordnet kan SMP beskrives som en kamuflerende behandling af hovedbunden der skjuler hårtab, så der skabes et visuelt indtryk af en flot og tildækket hovedbund, uden hårmangel eller skaldethed.


Teknikken bag

Nogle kalder Scalp Micropigmentation for en hårtatovering, dette er dog ikke den helt korrekte betegnelse, for denne type behandlingsmulighed.

SMP er nemlig, en del anderledes end en tatovering, der laves ved den traditionelle tatovør. Udover at SMP placeres mere overfladisk end en almindelig tatovering, anvendes også en anden teknik, og anderledes type nål.

De fleste ved, at huden er menneskets største og mest synlige organ. Huden er et levende organ i udvikling, og faktisk udskifter overhuden sig selv cirka hver 30-45 dag.

Vores hud består af de tre hudlag epidermis (overhuden), dermis (læderhuden) og subcutis (underhuden), som hver især består af endnu flere hudlag.

Ved SMP skaber nålen pigmentering, lige under det yderste lag af dermis, altså i læderhuden. Dette hudlag består af et tyndt arrangement af collagen-fibre, og skaber desuden nærringsstoffer til overhuden. Desuden regulerer dermis også temperaturen.

Når man får foretaget hårpigmentering, er dybden således yderst vigtig. Det er derfor essentielt at anvende en erfaring og professionel ekspert, til sin SMP behandling. Udføres behandlingen ikke af en professionel, kan nålen risikere at penetrerer for dybt i dermis, hvilket vil give et dårligt resultat. Placeres pigmenteringen modsat i epidermis (overhuden), vil den ganske hurtigt forsvinde igen.

Ved Pilorum har vi stor erfaring med Scalp Micropigmentation, og ser det som vores fornemmeste opgave, at skabe naturlige resultater, der imødekommer hver enkelte kundes ønske. Vi har den nødvendige erfaring og viden til at vejlede dig før og under forløbet.