Hårtab

Book gratis konsultation

Alt du bør vide om dit hårtab

Vi har stor erfaring og bred viden om hårtab hos både mænd og kvinder. Her på siden, vil vi dele ud af den nyeste viden og de bedste råd, så du kan få et indblik i årsagerne til dit hårtab og de mulige behandlinger der findes. Gennem vores lange erfaring vil du få en grundig forståelse for, hvad der kan føre til et hårtab og hvordan du kan håndtere det.

Vil du vide mere om dit hårtab har også muligheden for at booke en gratis konsultation hos os, hvor vi vil undersøge eventuelle behandlingsmuligheder for dig..

  • Hårtab kan forekomme i forskellige grader, fra mindre tynding af håret til totalt hårtab.
  • Det kan tage tid at bekæmpe hårtab, det er derfor vigtigt at være tålmodig og vælge en behandling, der passer til ens individuelle behov.
  • Der findes mange myter om hårtab, så det er vigtigt at søge ekspert rådgivning for at få korrekt information.
  • Det er normalt at miste op til 100 hårstrå om dagen, men hvis du oplever en pludselig og voldsom hårtab, bør du søge lægehjælp.

Mænd

Der findes en række forskellige årsager til mandligt hårtab, herunder genetik, alder, hormonelle og visse sygedomme. Vil du vide mere om hårtab hos mænd og hvordan det kan behandles, så kan du finde mere viden her.

Kvinder

Selvom både fortynding af hår og skaldethed oftest opleves hos mænd, er der også rigtig mange danske kvinder, der lider af hårtab. Hvis du vil vide mere om kvindeligt hårtab, kan du læse mere om, hvordan det kan behandles her.

Hvad siger vores klienter om deres hårtab før og efter behandling hos Pilorum?

Se flotte resultater

Først skal årsagen til hårtabet findes

Behandling af hårtabet

Hvis du oplever hårtab enten som mand eller kvinde, så forstår vi, at du  kan være bekymret for fremtiden og udviklingen af hårtabet. Heldigvis findes der mange effektive og skånsomme behandlingsmuligheder, der kan hjælpe med at bekæmpe problemet både tidligt og sent i hårtabet.

Mulige årsager til dit hårtab

Der kan være mange grunde til, at du oplever et hårtab. Genetiske faktorer, hormonelle forandringer og sygdomme kan alle have en indflydelse. Hvis du vil lære mere om de enkelte årsager og finde ud af, hvad der kan være årsagen til dit hårtab, så tag et kig på årsagerne herunder. Her kan du nemlig læse om de forskellige årsager og finde information til, hvordan du kan bekæmpe dit hårtab.
De mest almindelige årsager til hårtab

De mest almindelige årsager til hårtab

Teknikken bag scalp micropigmentation

Teknikken bag scalp micropigmentation

10 gode grunde til at vælge hovedbundspigmentering (SMP)

10 gode grunde til at vælge hovedbundspigmentering (SMP)

Hvad er hårtab og hvordan bør jeg håndtere det?

Hårtab er en tilstand, hvor hårene på hovedet eller kroppen falder af i større mængder end normalt. Der findes flere forskellige typer af hårtab, herunder pludseligt hårtab, som kan være forårsaget af stress eller sygdom, aldersbestemt hårtab, som er en normal del af aldringsprocessen, og hårtab som følge af kropsforandringer såsom graviditet eller medicinbrug eller pludseligt vægttab.

Uanset årsagen til hårtab, kan det være en stor psykisk belastning for dem, der oplever det, og det er en god idé at søge rådgivning hos egen læge eller anden sundhedsfaglig ekspert for at få hjælp til at tackle problemet.

 Forebyggelse mod hårtab kan godt lade sig gøre.
Ja, hårtab kan forebygges. Ved den rette indgriben tidligt i hårtabet, kan der forebygges og sættes en stopper for udviklingen af sit hårtab. Det vil kræve at årsagen først findes og derefter vælges den rette behandling og efterpleje.

Vi tilbyder derfor række forskellige behandlingsforløb, der kan hjælpe dig med at få et fyldigt og sundt hår, som også skal sikre en forbyggende indsats mod et muligt hårtab.

Mange forbinder håret med sin identitet 
Hårtab kan påvirke ens selvværd og livskvalitet på en række forskellige måder. For mange mennesker er hår en vigtig del af deres udseende og identitet, så hårtab kan føles som et stort tab og føre til en følelse af ufuldstændighed eller manglende tillid til sig selv.

Dette kan påvirke ens selvværd negativt og medføre mentale helbredsproblemer. Årsagen til hårtabet kan også føre til fysiske problemer, såsom irritation og kløe i hovedbunden, hvilket ikke er rart. 

Hvis du oplever hårtab, skal du altid huske at: 

  • Tale med en læge eller en professionel hårspecialist for at finde ud af årsagen til hårtabet og få den rette behandling.
  • Vær forsigtig med at bruge forskellige kemikalier, stylingsprodukter og varmebehandlinger på dit hår, da dette kan skade eller forværre hårtabet.
  • Spis en sund og varieret kost, der indeholder masser af vitaminer og mineraler.
  • Lad være med at trække i dit hår eller bære stramme frisurer, da dette kan forårsage merskade.