Hårtab hos kvinder

Hårtab kvinder

Alt du skal vide om hårtab hos kvinder

Selvom både udtynding af hår og skaldethed oftest opleves hos mænd, er der også rigtig mange kvinder, der lider af hårtab. Den mest almindelige hårtabssygdom er Androgen Alopeci, som også er den hyppigste blandt mænd. Sygdommen tager sig dog anderledes ud hos kvinder end hos mænd. Hvor mænd ofte vil opleve høje tindinger, vil kvinder opleve i stedet opleve en fortynding af håret på toppen af hovedet.

Årsager der kan føre til hårtab

Klik på nedenstående årsager for at læse mere.

Der er gode råd hvis du taber håret

Hårtab sker ikke kun for mænd. Hårtab hos kvinder er mere udbredt, end man tror

Hårtab hos kvinder viser sig ofte som en mangel på ca. 1-2 cm hår langs midterskilningen, der blotter hovedbunden – samt en generel udtynding af håret på resten af hovedet.

Årsagen til hårtab hos kvinder kan ofte være hormonel eller stressrelateret, men hvis det ikke er tilfældet, kan det også skyldes den simple forklaring, at man bliver ældre.

  • $Androgenetic (arveligt)
  • $Jernmangelanæmi
  • $P-piller og lignende medicin
  • $Sæsonpræget tab af hår
  • $Strenge diæter
  • $Stram opsætning af håret
  • $Hormonelle ændringer i forbindelse med graviditet og perioden efter fødslen
  • $Hormonelle ændringer i perioder før og efter overgangsalderen (menopause)

Den mest almindelige type af kvindeligt hårtab

Som regel vil tilstanden begynde omkring 30­ årsalderen, men kan også sagtens forekomme hos kvinder i 20’erne. Faktisk vil op imod 50 pct. af alle kvinder opleve en fortynding af håret ved 50årsalderen – i større eller mindre grad. Det vidner om, at hårtab hos kvinder er helt normalt, selvom nogle kvinder oplever det som meget skamfuldt.

Mister jeg alt mit hår, når mit hår begynder at udtynde?

I modsætning til mænd vil kvinder opleve, at hårtabet er en generel udtynding af håret – og ikke som toltal skaldethed. Det vil sige, at hvor man måske plejede at have 5 hår, vil det måske reduceres til at være 2 hår. Det er dog ikke unormalt, at kvinder også kan opleve en højere hårgrænse på samme måde som mænd. I forbindelse med graviditet, medicin, stress og lignende kan kvinder også opleve hårtab. De fleste af disse former for hårtab er temporale, og håret vil ofte vende tilbage til sin normale vækst efter f. eks. endt graviditet.

En stor andel af kvinderne, der oplever temporalt hårtab, bliver dog diagnosticeret med Androgenetic Alopecia eller kvindemønsterhårtab. Symptomer på kvindemønsterhårtab er en generel fortynding af håret – som oftest på toppen af hovedet, ved hårkronen og hårgrænsen. Ved denne type hårtab påvirkes folliklerne i håret, hvori det aktive testosteron omdannes til ‘ dihydrotestosteron’. Dihydrotestosteron hæmmer stofskifte i hårcellerne, hvilket gør, at håret bliver finere og svagere med tiden.

Kan kvinder få behandlinger imod tyndt hår?

Ja, i rigtig mange tilfælde vil man succesfuldt kunne behandle kvinder for hårtab. Behandlingen vil resultere i, at hårproduktionen genoprettes, så håret igen kan gro sig stærkt og sundt. Naturligvis afhænger behandlinger af den enkelte person og vedkommendes hårtab, men ofte er der hjælp at hente. Det afhænger desuden også af, hvor tidligt i hårtabsprocessen der bliver grebet ind. Det bedste, du kan gøre, er derfor at holde øje med, om dit hår er stærkt og sundt. Hvis du opdager, at dit hår bliver udtyndet, er det en god idé at behandle det hurtigt. Resultaterne har vist sig at hænge sammen med, hvornår man påbegynder behandling af hårtab. Du kan derfor gøre meget for, at fortyndingen af håret ikke ender med, at du mister dit hår.

Er der så noget, du kan gøre for at modvirke hårtab? Ja!

Ved behandling af hårtab, finder vi først ud af, hvad der er skyld i udtyndingen. Hos Pilorum Hårklinik har vi stor erfaring med hårtab hos kvinder. Kontakt os direkte på 43 10 10 01 eller via kontaktformularen. Du kan også book en gratis konsultation hos os via linket nedenfor.