PRP Behandling

Vampyrbehandling af håret – også kendt som PRP

Hvordan kan PRP hjælpe dig med dit hårtab  

En PRP-behandling er en 100 % naturlig metode til behandling af hårtab og indebærer ingen kirurgisk indgreb. Med PRP anvendes kroppens egne vækstfunktioner baseret på en blodprøve fra dig selv til at stimulere den naturlige vækst af hårsækkene. Behandlingen er ikke farlig og efterlader ingen bivirkninger. PRP-behandling er velegnet til både mænd og kvinder med tyndt hår eller vedvarende hårtab. Både mænd og kvinder kan drage fordel af denne innovative behandling. Vi tilbyder dig derfor mulighed for at booke en gratis konsultation, så du kan få svar på dine spørgsmål om PRP kan være en mulighed for dig. Se veldokumenteret studie.

 • Godkendt af Styrelsen for Patientsikkerhed
 • Behandling uden kirurgiske indgreb
 • Høj tilfredshed blandt andre klienter

Behandlingstid

Ca. 45 min

Antal behandlinger

Fra 3 - 5

Endelige resultat

Ca 12 måneder

Priser

Fra 3.000 pr. behandling

PRP er en nem og skånsom behandlingsmetode 

Hvordan foregår en PRP-behandling?

En PRP-behandling foregår i få simple trin, hvor det handler om at få isoleret en vis mængde af kroppens egne vækstelementer fra en blodprøve.

 1. Du starter med at få taget en blodprøve.
 2. Blodprøven centrifugeres herefter i ca. fem minutter med henblik på at opdele blodet i dets forskellige bestanddele; røde blodlegemer, hvide blodlegemer, blodplader, vækstelementer, proteiner, plasma osv.
 3. Den del af blodprøven, som indeholder vækstelementerne, isoleres fra resten af blodprøven.
 4. Blodpladerne, de hvide blodlegemer og vækstelementerne, som lige er udvundet af den centrifugerede blodprøve suges op i en sprøjte via en kanyle. Det er dette koncentrat, der kaldes for PRP (platelet-rich plasma).
 5. PRP-koncentratet injiceres i hårbunden omkring hårrødderne, hvor vækstelementerne langsomt frigives til hårrødderne.
 6. Hele proceduren tager typisk omkring 45 minutter, fra du ankommer, til du forlader vores klinik. Du vil sagtens kunne tage tilbage til arbejde lige bagefter.

OBS! Det er muligt at blive bedøvet med en lokalbedøvende væske/creme i behandlingsområdet inden behandlingen starter, hvis det ønskes.

PRP og andre behandlingsformer

Det er vigtigt for os at du føler dig tryg igennem hele processen.
 • PRP kan godt kombineres med andre behandlinger, men det afhænger af årsagen til dit hårtab.
 • Vi undersøger den formodede årsag til dit hårtab, før vi går videre med en PRP-behandling således, at du opnår gode resultater.
 • I klinikken har vi professionelt udstyr med den nyeste teknologi til at undersøge dit hår og din hovedbund.
 • Vi anbefaler altid PRP i forbindelse med en hårtransplantation, da det er med til at fremme helingsprocessen og dermed vil give et bedre resultat.
 • Efter dine undersøgelser kan vi lave mere skræddersyet behandlingsforløb til dig ud fra grunden til hårtabet.
 • Ved at kombinere de forskellige behandlinger opnås en såkaldt additiv effekt. Det vil sige, at virkningen af de forskellige behandlinger opsummeres, så chancerne for et godt resultat er større.

Hvem kan benytte PRP-behandlingen?

Kan du benytte dig af PRP-behandling mod dit hårtab?

En PRP-behandling er til gavn for både mænd og kvinder med udtynding af håret eller pågående hårtab.

Resultaterne ved en PRP-behandling mod hårtab afhænger af dit udgangspunkt før behandlingens start, f.eks. hvor længe du har haft et hårtab, hvor fremskredent det er, årsagen til dit hårtab, samt evt. brug af supplerende hårstimulerende behandling. Derfor er resultaterne af PRP meget individuelle.

 • PRP-behandling en rigtig god for- og efterbehandling ved en hårtransplantation for at sikre væksten af de nye hår.
 • PRP vil f.eks. være en god metode til at behandle et androgent hårtab, som er kendetegnet ved, at håret gradvist udtyndes, fordi hårsækkene skrumper.
 • PRB-behandlingen kan modvirke, at håret udtyndes, og at hårsækkene skrumper, samt forkorte tiden der går fra, at et hår afstødes og vokser ud igen. Dette skyldes den høje koncentration af vækstelementer, som PRP indeholder.
 • PRP kan også anvendes til andre former for hårtab, herunder generel diffust hårtab hos mænd og kvinder, kronisk telogent effluvium og pletskaldethed (alopecia areata og alopecia totalis).
 • Visse former for arvævsdannende hårtab kan PRP også have god virkning på, men erfaringerne er mere sparsomme, fordi der er tale om meget sjældne former for hårtab.

Hvem kan ikke behandles med PRP?

PRP-behandling mod hårtab virker til langt de fleste former for hårtab, men der er dog nogle grupper af klienter vi fraråder behandling. Det gælder blandt andet hårtab ved: Pågående kemoterapi, svær psoriasis i hårbund, hårtab som følge af infektioner i hårbunden, f.eks. svære svampeinfektioner eller hårtab ved svær skæleksem.

Det skal dog siges, at så snart der er ro på årsagen/sygdommen til hårtabet, kan PRP sagtens anvendes til at booste ny hårvækst. Det kan f.eks. være, når kemokuren er overstået, og håret skal til at vokse ud igen. I dette tilfælde kan PRP hjælpe håret godt på vej.

 • MPågående kemoterapi
 • MSvær psoriasis i hårbund
 • MHårtab ved svær skæleksem
 • MHårtab som følge af infektioner i hårbunden, f.eks. svære svampeinfektioner

Du er velkommen til at kontakte os eller booke en gratis konsultation, hvor vi kan fortælle dig om dine muligheder.

Reducering af hårtab med PRP

Oftest stillede spørgsmål

Hvad er PRP?

PRP er en forkortelse for “platelet-rich plasma” og er en behandling mod hårtab, der udnytter kroppens egne vækstfunktioner. Behandlingen er 100% naturlig og indebærer ingen kirurgiske indgreb.

Hvem egner PRP sig til?

En PRP-behandling er til gavn for både mænd og kvinder med udtynding af håret eller pågående hårtab.

Kan PRP kombineres med andres behandlingsformer?

Ja, det kan det godt. Ved at kombinere visse behandlinger opnås en såkaldt additiv effekt. Det vil sige, at virkningen af de forskellige behandlinger opsummeres, så chancerne for et godt resultat er større.

Hvordan virker PRP?

PRP (plasma-rich platelets) er en behandling, der indeholder høje koncentrationer af væksthormoner, som injiceres i hårbunden omkring hårrødderne for at stimulere hårets vækst og opnå et stærkere og fyldigere hår.

Hvem kan ikke behandles med PRP?

vi fraråder behandlingen, hvis hårtabet skyldes pågående kemoterapi, svær psoriasis i hårbund, hårtab som følge af infektioner i hårbunden, f.eks. svære svampeinfektioner eller hårtab ved svær skæleksem.

Er PRP og vampyrbehandling det samme?

Ja, når vi snakker om vampyrbehandling til at modvirke et hårtab, så er PRP behandling og vampyrbehandling det samme.

 

Interesseret i at læse mere?

Det er vigtigt for os at du får besvaret dine spørgsmål, derfor kan du finde mere information her. 

Hvad er PRP?

PRP er en forkortelse for ”platelet-rich plasma”. PRP er en koncentreret fraktion af en blodprøve, der indeholder røde blodlegemer, hvide blodlegemer, blodplader, proteiner, plasma mm. Den del af blodprøven, som indeholder den rette mængde og sammensætning af vækstelementer, bruges til at genoprette skadede eller mistede hårsække.

En behandling med PRP er en 100% naturlig metode til at behandle hårtab og indebærer ingen kirurgiske indgreb. Med PRP-behandling udnytter man kroppens egne vækstfunktioner, baseret på en blodprøve fra dig selv, for at stimulere hårrøddernes naturlige vækst. Behandlingen er ikke farlig og efterlader ingen bivirkninger.

Hvordan virker PRP?

PRP indeholder høje koncentrationer af væksthormoner, som injiceres i hårbunden omkring hårrødderne for at stimulere hårets vækst og opnå et stærkere og fyldigere hår. Stamcellerne omkring hårsækken aktiveres, hvilket hjælper håret til at vokse ud igen på en naturlig måde.

En PRP-behandling går ind og øger blodcirkulationen og celledelingen og hjælper de svage hårsække med at komme sig. Hårrødderne bliver større og kraftigere, de enkelte hårstrå bliver tykkere, hårrøddernes vækstfase forlænges, hårtabet bremses, og der dannes hurtigere nye hår efter tab af gamle hårstrå.